Joan Toni Salas

Et convit a visitar

COMERÇ, FAMÍLIA I URBANISME

joanantonisalas | 27 Febrer, 2012 21:49

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

En el darrer plenari de l'Ajuntament de Palma vaig escoltar a Alvaro Gijón que defensava l'obertura dels comerços a Palma, entre els mesos d'abril i octubre, com a instrument per reactivar l'economia, i concretava que aquesta mesura no anava adreçada als ciutadans de Palma, sinó que solament al turistes, que no podien entendre com una ciutat com Palma els dies festius estava deserta.

Les paraules d'aquest regidor m'han fet pensar molt, atès que és veritat que la ciutat de Palma està buida els dies que estan tancats els centres laborals, com també hi són la resta de centres urbans de Mallorca. Però aquesta realitat té també una raó d'ésser, propiciada sobretot per la dreta especulativa de desplaçar els ciutadans fora dels nuclis urbans potenciant des dels anys seixanta tota quanta urbanització es podia construir. La política de urbanística primer ha tret rendiment especulant amb el territori i després ha desenvolupat un estil de vida de manera que es facilitàs la compra de segones residències, despoblant els nuclis urbans com és el cas de Palma. Per tant, si Palma està buida i deserta, i per tant sense atractiu turístic, és deu a la política urbanística de la dreta, que ara ens vol fer creure que recuperarà obrint els diumenges.

L'altre caire que m'ha cridat l'atenció és l'efecte d'aquesta mesura sobre les famílies treballadores i empresaries del comerç que es quedaran sense descansar el diumenge, perquè ara ells han de salvar l'economia. Però no són els del PP que bandereta espanyola en mà van a correcuita darrera el Sant Pare defensant la família pels carrers de Madrid i València?, però és que les famílies del comerç no tenen dret a descansar en diumenge?, si deu i tot, conten que ho va fer. No veuen que aquesta mesura el que segur que farà es separar fills i pares, on és la cociliació familiar, on és la preocupació del PP per la família?

La veritat és que la dreta esdevé una màquina de crear problemes, ho fa amb la llengua, ho fa amb l'economia, ho fa ara amb les famílies, i llavors ens venen amb les seves solucions d'allò que primer s'han dedicat a espenyar. El millor que pot fer aquest govern és no fer res, cada vegada que fan alguna cosa només és per crear problemes. 

Categoria: PSM-Entesa Nacionalista. Comentaris: (4). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

 1. 1. Kenan Doğulu Bal Gibi Şarkı Sözü  |  01-05-2012 a les 20:39

  Kenan Doğulu Bal Gibi Şarkı Sözü

 2. 2. Yalın Kasma Şarkı Sözü  |  12-07-2012 a les 14:47

  şarkı

 3. 3. Burcu Güneş Aşk Gribi Şarkı Sözü  |  12-07-2012 a les 14:49

  şarkı

 4. 4. Ziynet Sali Sevenler Ağlarmış Şarkı Sözü  |  12-07-2012 a les 14:50

  sözler

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.