Joan Toni Salas

Et convit a visitar

ALTERNATIVA A L'ASIGNATURA DE RELIGIË

joanantonisalas | 08 Juny, 2014 23:25

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Dimecres passat vaig rebre, com a pare de la meva filla de 5 anys, un escrit de l'escola que ens demanava a la meva dona i a jo que indiquessim, en un termini de dos dies, si l'any qui ve la nostra filla havia d'estudiar religió o una asignatura alternativa. Com que no donava més informació vaig decidir cirdar a la direcció del centre per conèixer els continguts de l'assignatura de religió i quina era l'alternativa.

La direcció del centre em va contestar, amb molta amabilitat i eficència que l'alternativa era l'asignatura de valors socials i cívics, però que no me podria informar dels continguts perquè encara no existia el document i que només hi havia un esborrany a la plana web de la Conselleria i en va convidar a mirar-me-la.

I així ho vaig fer, amb una mica de complicació però a la fi ho vaig trobar. La sorpresa va ésser que els continguts de l'asignatura de valors socials i cívics hi eren però no els de religió. per tant no vaig acabar d'entendre com una asignatura alternativa tenia contingut i la suposadament referencial no en tenia.

Em vaig llegir aquell docuement i la veritat és que ho vaig trobar ben interessant, i seguia sense entendre com en una societat democràtica, avançada social i culturalment aquella asignatura era com a clandestina, quan explicava temes com el respecte, la tolerància, la ciutadania, la comunicació, temes ben necessaris per una bona convivència, en canvi la formació religiosa que explica coses sense poder acreditar científicament era oferida inicialment.

Bé la meva conclusió és que val la pena llegir-se aquest document abans de triar i penso que els centres haurien de fer alguna cosa més que enviar aquest escrit per triar. 

Categoria: PSM-Entesa Nacionalista. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.